16.1.2013

Uusi vuosi, uudet kujeet

Heippa hei pitkästä aikaa! Ja oikein mukavaa uutta vuotta kaikille lukijoilleni! Itse aloitin uuden vuoden uusilla kujeilla ja koitan tehdä tästä vuodesta jollain määrin paremman kuin viime vuodesta.

Varmasti monen mielestä ne ainaiset uuden vuoden lupaukset ovat ihan täyttä kuraa, moni aloittaa karkkilakon eikä se kesta kun max seuraavaan viikonloppuun. Monet pitävät tipatonta tammikuuta ja sekin kusahtaa jo heti seuraaviin juhliin. Itse olen monesti lupaillut vaikka ja mitä, mutta melko köyhin tuloksin. Tällä kertaa koin ja koen, että olen vahvempi ja itsekurini on suurempi, kuin aikasempina vuosina. Toivon.. Uskon. Tiedän!

Nyt olen nämä kuluneet 16 päivää onnistunut loistavasti! Tavoitteena on elellä päivä kerrallaan, kun muuten tiedän etten onnistu. Jos luon itselleni liian rankkoja ja tiukkoja tavoitteita, tiedän etten onnistu. Jos taas ajattelen, että nyt kokeilen tämän päivän ja mietitään huomenna sitten huomista, on onnistumis prosentti huikeasti suurempi.

ELI tiivistettynä pieneen, olen aloittanut LAIHDUTUKSEN! Liikakiloja on vuosien varrella kertynyt aivan liikaa. Jos peiliin katsoessa kiinnittää huomion mahaan tai reisiin, joihin ei ole tyytyväinen, on ehkä joskus tehtävä jotakin sen eteen, että ne joskus näyttävät paremmalta. Ja pienemmältä.

Tavoitteena on, että kesäkuun loppuun mennessä olen 10kg kevyempi. Vetoakin tästä on päällä, sillä mikäs sen enempää houkuttaa kuin raha? No toki se että on kevyempi, mutta raha on aina täydellinen motivaation tuoja. Jos kesäkuun loppuun mennessä olen tuon 10kg kevyempi, napsahtaa kouraan kiva summa rahaa. Jos taas ei... No kyllä olen!

Ruokavalio uusiksi:
- Olen alkanut syömään 110% enemmän vihanneksia, kun mitä ennen söin (en yhtään?).
- Koitan syödä enemmän salaattia aina ruuan kanssa, jos ei ole vihanneksia niin sitten on se puoli lautasellista salaattia.
- Yritän välttää pastaa ja rasvaisia ruokia.
- En ole juonut YHTÄKÄÄN limsaa tämän vuoden puolella! Tämä on erittäin suuri ylpeyden aihe ja saan olla todella tyytyväinen itseeni, sillä parhaimpina päivinä tuli imettyä sitä colaa monta pulloa!!!
- Karkkia en ole syönyt, koitan välttää näitäkin herkkuja. Vielä ei ole ollut tiukkaa sen suhteen. Toki lauantaina otin suklaakonvehdin, imeskelin sitä ja heitin roskiskeen. Tyhmää? Kyllä. ;)
- Sipsiä, poppareita tai muitakaan suolaisia naposteltavia ei ole tullut edes nähtyä tämän vuoden puolella.
- Roskaruokia en ole syönyt ja en syökään! Yritän ainakin. Ei mäkkäriä, ei heseä, ei grilliruokaa ym.
- Alkoholia ei tippaakaan, mutta tämä nyt ei olekaan edes suuri ongelma. Mielummin cola pullo, kuin pari siideriä. :)

Lisäksi olen alkanut käymään kuntosalilla! Melkein joka päivä, kunnon lihas ja hiki treenit. Viikonloppuisin on välipäivät, mutta tuolloin koitan keksiä muuta hyödyllistä liikuntaa. Salilla on ollut tosi kivaa käydä! Yhtään kertaa ei ole tullut fiilistä "äääääh, en jaksa mennä!" vaan joka kerta on hyvillä mielin sinne mennyt ja vielä paremmalla fiiliksellä lähtenyt pois. :)

Loppuun vielä tuloksia:

- ensimmäisen viikon aikana salilla vietetty aika: 6½ tuntia.
- ensimmäisen viikon aikana paino: -3kg!

- toisen viikon aikana salilla vietetty aika: 6½ tuntia.
- toisen viikon aikana paino: -0,3kg

Olen tyytyväinen aloitukseen ja yritän jaksaa samaa rataa eteenpäin. :) En ole siirtänyt kaikkia herkkuja kiellettyjen listoille, vaan koitan olla ilman niitä niin pitkään kun siltä tuntuu. Jos joku päivä tekee mieli hampparia oikeasti, jos olen sen mielestäni ansainnut niin haen sellaisen ja pistän suihini. Tämän jälkeen teen hyvillä mielin treenin salilla ja tiedän, että sitä hampparia ei tullut syötyä sohvan välissä homehtuen. :) Liian rankat kriteerit ja kiellot itselleen, luo vaan paineita.

Tällaisilla fiiliksillä tähän vuoteen! Mitenkäs te lukijaiseni, onkos tullut tehtyä uuden vuoden lupauksia tai onko uusia tuulia luvassa? :)

10 kommenttia:

 1. Kiva kun päivitit pitkästä aikaa! :)

  Tuo on kyllä niin totta, että jos ei ole liian rankka itseään kohtaan, niin onnistuu paremmin. Itse tein "vahingossa" viime vuonna uudenvuodenlupauksen, että nyt loppui tupakointi. Otin sen asenteen, että lipsuminen on sallittua, eikä lipsahdus tarkoita asian pieleen menoa. Ja nyt, monen lipsahduksen jälkeen ja vuotta myöhemmin voi sanoa olevani savuton. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, loistavaa! :) Itse en tupakoinnin lopettamista ole edes harkinnutkaan. :D Ehkä joskus sitten. Tiedän etten pysty siihen, sillä on niin paljon hetkiä jolloin on vaan päästävä tupakalle! Joten itselläni niitä "lipsumisia" kyllä olisi enemmänkin. :D

   Koitan motivoitua kirjoittelemaan tänne taas useammin, pienen tauon jälkeen ihan kiva taas raapustella. :) Tuntuu vaan että päivä loppuu kesken toisinaan, kun ensin töisä 8h, sitten salilla 1½-2h, sitten kotiin ruokaa tekemään ja syömään, lenkittämään koiraa ja huh kello on jo paljon. :D Miksei voisi olla vaikka 30h päiviä? ;)

   Poista
 2. Mulla myös alkanut ruokaremontti tammikuun alussa. Sen verran myönnän, että jotain joulukarkkeja on tullut syötyä, mutta tärkeimpänä pidän kuitenkin sitä, että kaikki sipsit, herkut, rasvat, limsat ja karkit jäävät kaupan hyllyille odottamaan niitä laiheliineja, jotka niitä saa syödä :D

  Älä nyt ota pahalla, mutta kattelin tota sun ekaa painonpudotusta eli -3kg viikossa. Se on ihan mahtava tulos ja olet nähnyt paljon vaivaa sen eteen, mutta kannattaa ottaa huomioon, että pysyvän painonhallinnan pudotus on yleensä 0,5kg viikossa eli max 2kg kuukaudessa. Mulla on tuollainen tavoite eli vuoden kuluttua pitäisi olla -24kg kevyempi. Toisaalta mikäli sä pystyt pudottamaan painoasi nopeasti, paljon ja pysyvästi niin se on aivan mahtava juttu :) Mä yritän itseltäni eliminoida ns. turhan toivon elättämisen eli siksi toi 2kg kuukaudessa on mun vauhtini. Ja koska mä en yksin enkä lähipiirin (löysällä) kurilla tähän pystyisi, olenkin saanut työterveyshoitajalta kontrollikäynnit joka toinen viikko, joten joka kerta pitäisi olla kilo pudotettuna :) Niin ja toisaalta mä en aio alkaa käydä salilla enkä myöskään viikoittain harrasta liikuntaa, vaan ensialkuun pudotan painoa niin paljon kuin lähtee pelkällä ruokaremontilla. Kun paino jossain kohtaa tyssää, kuten se varmasti tekee, aloitan sitten vasta suuremmissa määrin liikunnan harrastamisen.

  Paljon onnea painonpudotukseen ja muistathan infota myös täällä, miten sulla menee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja tsemppiä omaan ruokaremonttiisi! :)

   En ota pahalla. ;) Ja tuo ensimmäisen viikon 3kg pudotus oli täysin yllätys shokki minulle, mutta se varmasti oli täysin sen ansiosta kun normaalisti imen päivässä kolmekin tölkkiä limsaa, en syönyt salaatteja ja vihanneksia, en liikkunut kun vain koiran kanssa lenkit, en juonut välttämättä vettäkään joka päivä, niin paino sitten lähti alkuun hieman vauhdilla, kun vaihdoin limsat veteen, roskaruuan wokkiin, herkut porkkanaan ja ananakseen ja sohvalla löhöilyt salilla käymiseen. :D Tiedän, ettei tuolla vauhdilla kyllä lähde enää paino, niin kun huomasi jo toisen viikon 0,3kg pudotuksesta, että hieman hidastui se lasku. :)

   Infoilen täälä mahdollisesti aina viikottain kuinka edellinen viikko on sujunut. :) Toivottavasti sujuu ihan hyvin! Kiitos vielä ja tsemppiä itsellesikin. ;)

   Poista
 3. Popparit ei oikeestaan ole edes epäterveellisiä (: Niitä voit huoleti syödä "karkkipäivinä" ja jos teet ne itse kattilassa, niin voit jopa jättää suolan kokonaan pois :) Äitini laihdutusherkkuvinkki ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli ensimmäisenä herkkupäivänä popparit vaan kattilaan. ;) Namnam. Tottahan tuo, että kun itse pääsee säännöstelemään sen suolan niin eipä tule liian suolaisia. :) Kiitos!

   Poista
 4. Mäkin aloitin joululoman jälkeen herkkulakon, ihan vaan sen takia kun halusin tietää pystynkö siihen:D Nyt oon herkkulakkoillut kohta kaksi viikkoa, ja se on multa jo aika hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa!! Koita vaan pinnistellä niin pitkään kun kestät. ;) On mahtava tunne kokeilla välillä omia "voimiaan", pystyykö olemaan ilman jotakin koukuttavaa asiaa/ruokaa/herkkua. :)

   Itse olen niin ylpeä omasta coca colattomuudestani!! :D

   Poista
 5. Vauu, hyvä! Mäkin yritän jonkinsortin herkkulakkoa, mut aikas heikolla menestyksellä. :D Millä salilla aloit käymään? Saispas itekkin aikaseks...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Yritän olla nyt reipas ja saada tavoitteen pudotettua kesäkuun loppuun mennessä. :) Nyt vaan toki vähän flunssa iskeny ylle niin jää tänää sali reissu käymättä, ouh.. :/ Mutta ensiviikolla taas! Ja tsemppiä herkkulakolle, toivottavasti alkaa sujumaan paremmalla menestyksellä. :D

   Poista

Kommentit piristää aina päivää! Piristä siis päivääni ja jätä jälkesi tähän. :)