23.1.2013

Viikkokatsaus

Laihdutus jatkuu, mutta vauhtia tuli hieman hidastelemaan flunssan poikanen. Torstaina alkoi jo flunssailun oireet ilmenemään, tukkoisuutta ja kurkkukipua joten salilla normaalin 1½-2h sijaan olin 1h 10min. Perjantaina olinkin sitten erittäin flunssainen, niin jätin suosiolla salireissun väliin. Lauantaina olin 50vuotis juhlissa joten tuonkin päivän treenailut jäi pois. Sunnuntain pyhitin levolle joten ei tuolloinkaan tullut mitään tehtyä. PLÄÄH! Maanantaina vielä kipeää oloa, yskäkohtauksia vähän väliä ja voimaton kroppa, joten eipä salille tullut mentyä silloinkaan. Tiistaina, vaikkakin vielä hieman puolikuntoisena, menin salille ja tein rennon, mutta hikisen treenin kuntopyörällä polkien ja kevyttä lihastreeniä tehden.

Täten siis tänään taas punnitus päivä ja viikkokatsauksen aika.
Kolmannen viikon aikana salilla vietetty aika: 4h 10min.
Kolmannen viikon  aikana paino:-1,1kg

Nyt kuitenkin jo melkein tervehtyneenä pääsen jatkamaan normaalimpaa salikäymistä. Ruokahan toki on erittäin suuri osa painonpudotuksessa, joten jatkuu herkkulakkoilukin. Nyt olen ollut jo huimat 22 päivää juomatta KOKISTA! Tästä olen äärettömän ylpeä! En edes muista milloin viimeksi olen ollut näin pitkään nauttimatta lainkaan limsaa? Huih.

Ruokavaliooni kuuluu tällä hetkellä hyvin paljon kasviksia ja hedelmiä. Teen vähintään joka toinen päivä ruuaksi töiden jälkeen jonkin sortin wokkia. Pakasteesta saatavia wokkeja on hurjan paljon erilaisia ja ostan joka kerta kauppa reissullani montaa erilaista wokkia, niin ei tule kyllästymistä mihinkään tiettyyn. Monesti laitan wokin sekaan joko jauhelihaa tai kanaa, jotta saa ateriasta lihaisemman ja täyttävämmän.
Olen myös koittanut välttää liikaa pastan ja perunan syömistä. Riisiä on tullut mutusteltua enemmän, kuin normaalisti ennen. Keittojakin olen ryystänyt hirmuisesti viime aikoina, mutta mikä ettei, keitot on tosissaan hyviä! Kunhan muistaa ettei liemi ole kermaista. ;)

Tein pienen tavoitteen itselleni colan suhteen. Ajattelin, että kun 5kg on painoa tippunut, olen ansainnut yhden cola tölkillisen, haluamanani päivänä. Nyt on tähän mennessä kolmen viikon aikana painoa tippunut yhteensä 4,4kg, joten vielä pitäisi saada pois 0,6kg, jotta olen ansainnut tuon mahtavan makunautinnon! Toisaalta.. Eipä nyt ole ihan kamalasti colaa tehnyt mielikään. Pitäisikös sitä sitten kokeilla olla ilman pidempäänkin? Njäh, en tiedä.

Toivoisin että tämä homma nyt tasaantuisi ja löytäisin hyvän rytmin pudotukseen. 500g per viikko painoa pois olisi loistava rytmi jotta tavoite tulisi täytettyä! Toivon tosissaan että kaikki menee hyvin ja innostus kuntosalilla käymiseen ei lopahda ja että en kyllästy kasviksiin ja muihin terveellisiin ruokiin.

Näin pääset alkuun laihdutuksessa:
1. Oma asenne kuntoon! Päätä että PYSTYT siihen.
2. Herkut pois tai ainakin reilusti vähemmälle.
3. Lisää ruokavalioosi kasviksia, vihanneksia ja hedelmiä.
4. Juo vettä aina kun janottaa!
5. Osta kuntosalille kausikortti. Ei kehtaa olla käymättä!
6.  Älä aseta liian rankkoja tavotteita.
7. Luota itseesi! :)

OOOOOH! Kirjoitin tämän tekstin valmiiksi jo eilen ja ajattelin että lisäilen vain pudotuksen/lisäyksen puuttuvaan kohtaan tekstissä. MUTTA MITÄ MITÄ!? En todellakaan olettanut ja odottanut että painoa olisi viikon aikana lähtenyt 1,1kg, kun en tuntunut mitään tekevänkään! Olen ihan häkeltynyt, iloissani, onneissani ja vau... Nyt taas ihan järjettömästi puhtia tulevan viikon treeneihin ja ruokailuihin! Joten tässä elävä todiste siitä, että vaikka viikko menisi suoraan sanottuna vituiksi kuntoilun puolesta, niin syömistä katselemalla se paino voi myös pudota! Ah, olen niin happy happy että tekstistä ei tule mitään. :) Joten kuulemisiin rakkaat lukijat, jatkan innokasta painon pudotusta ja tulen taas infoilemaan tänne kuinka on sujunut.

PS: Pahoittelen kuvattomuutta. Outoa etten ole mitään saanut kuvattua viimeaikoina, kun normaalisti aina kamera kädessä. Ehkä ensikerralla sitten hieman jotain aiheeseen kuuluvaa kuvaakin, kun on viikkokatsauksen aika. :)

Olettekos te harkinneet painonpudotusta tai pientä kiinteytystä? Jos tiedätte herkullisia ja samalla terveellisiä ruokia niin reseptejä saa vinkkailla. :)

2 kommenttia:

  1. Mulla kans lähtenyt tosi hyvin käyntiin. Painoa pudonnut kuukauden aikana 5 kiloa, HUPS :D Justiinhan mä kerkesin täällä märistä, että oikea painonpudotus on 2kg/kk :D No mut hyvin me vedetään eiks niin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaau, onneks olkoon! Loistava suoritus. ;) Kyllä me hyvin vedetään. ;D Ja toki ekat viikon on aina "helpompia" pudotuksen kanssa, että lähtee useimmiten muutamia kiloja melko iisisti. :) Toivon vaan ettei liikaa hidastuisi painonlähtö nyt seuraavien viikkojen ja kuukausien aikana jotta pääsen määränpäähäni. :D Mutta nyt vaan jatketaan ahkeraa yritystä. :) Tsemppiä sinullekin uusille viikoille. ;)

      Poista

Kommentit piristää aina päivää! Piristä siis päivääni ja jätä jälkesi tähän. :)