3.5.2011

Revityt farkut kotikonstein

Operaatio housujen rikkominen. Olen pitkään halunnut jo revityt farkut, mutta mistään vaatekaupasta kun ei tuntunut löytyvän, ei sitten millään, niin päätin sitten tehdä itse rikotut farkut! Ensimmäistä kertaa tällaista operaatiota lähdin toteuttamaan, joten ajattelin nyt esitellä teille kuinka onnistuin. Elikkä tässä ohje, reikäisten ja revittyjen farkkujen teko. (Halvalla rikkinäiset farkut. Kaupoissa kun hintaa olisi kuitenkin ollut ties kuinka paljon.)


Tässä uhriksi joutuneet farkut. Farkut ostin aivan uutena tänään sokokselta, maksoi vain 19,95€, vau, osasin ostaa alennustuotteen.


Apuvälineenä farkkujen rikkomiseen käytin tällaista teräsharjaa. Piikit erittäin terävät ja kovat, loistava väline juuri tällaiseen hommaan.


Toisena apuvälineenä toimi tietenkin sakset. Ensin leikkasin vekkiä farkkuihin, isot viillot näyttää kivalta, mutta päätin kuitenkin tehdä vain yhden isomman vekin.


Viillon tehtyäni, leikkasin viillon sivusta vielä hieman alkua repsottamaan.


Sen jälkeen repäisin pienen kankaanpalan pois. Näin vekistä tuli isompi ja avonaisempi. Hieman myös resoisempi.


Sitten pääsin harjailemaan teräsharjalla farkkuja. Hinkkasin ja harjasin, kiven reunaa vasten. Erittäin työlästä hommaa ja ajattelin jopa jo luovuttaa!


Tarpeeksi kun hankasi harjalla niin kangas lähti repeytymään ja purkautumaan, juuri halutulla tavalla. Ajattelin kuitenkin tuon olevan liian työlästä hommaa, koska halusin tooodella revityt farkut!


Onneksi fiksuna keksin ratkaisun ongelmaani. Päätin tehdä saksilla pienen pieniä vekkejä sinne tänne vierekkäin ja viistottain.


Sen jälkeen hankasin teräsharjalla vekkien päältä. Näin sain aikaiseksi helpommin ja nopeammin sepeytymiä, hankaumia ja rikkoumia farkkuihin. Näppärää hommaa. Sieltä täältä napsin ja harjailin, välillä katsellen josko reikiä olisi jo tarpeeksi.


Paljonhan niitä reikiä sain aikaiseksi. Tarkoitus oli ensin tehdä enemmän isoja ja pitkiä vekkejä ja reikiä, mutta idea muuttui koko ajan mitä enemmän sain reikiä tehdyksi.


Tässä kuvaa housut jalassa. Itse olen oikein tyytyväinen lopputulokseen. Paljon rikkoutumia, mutta ei liikaa. Livenähän toki nuo housut näyttävät paremmalta. ;)


Pienenä lisä extrana päätin laittaa kauan laatikonpohjalla roikkuneet sormiraudat koristelemaan housuja. Pienet reiät saksilla ja sormiraudat siihen kiinni. Täytyy vain muistaa ottaa pesuksi pois. Saas nähdä kuinka housut kestävät ensimmäisen pesunsa! Yritän säästellä.

Farkut kun olivat niin halvat ja kun nyt pääsin rikkomisen vauhtiin, ajattelin käydä huomena sokokselta katsomassa, josko sieltä vielä löytyisi omaa kokoa noita farkkuja ja tehdä sitten hieman erilaiset repeymät. Idea näyttää kivalta päässä!

Mitäs mieltä olitte lopputuloksesta? Oliko ohjeistuksesta hyötyä sinulle? Innostuitko nyt repimään ja riekaloimaan omat farkkusi? :)

16 kommenttia:

 1. Joskus vuosi pari sitten harrastin tuota myös :)
  Apuna oli suunnilleen samanlaiset välineet, tosin ensin kokeilin juustohöylällä, mutta se oli työlästä :D

  Katoin ensin tota kuvaa, missä noi housut on valmiina, että hyi hitto, mut sit kun katoin seuraavan kuvan, missä ne oli sun jalassa, niin ne näyttikin tosi hienoilta! :)

  VastaaPoista
 2. Joo no vähän karsean näköisethän ne on tossa "pelkilteen". :D Ja kyllähän nuo nyt menee, ekoiksi revityiksi farkuiksi, heh. :) Olin aluksi vähän hukassa noiden kanssa ja ripottelin reikiä sinne tänne. :)

  VastaaPoista
 3. Noistahan tuli aika kivat! :) Ja tää sun blogin ulkoasu, I-H-A-N-A! Tällänen ihanan raikas kesänen, ihan superkiva! :)

  VastaaPoista
 4. Tein ite kanssa n. puol vuotta sitte revityt farkut raastinraudalla, ja hyvin onnistu. Halusin vaan muutaman "repeymän" eli hinkkasin raastinraudalla vaan ne siniset langat poikki, niin ettei ihan läpireikiä tullu vaan valkosia lankoja jäi vielä. Kivan näköset noi on jalassa, vaikka eriksee katoin et ootko yrittäny syöttää farkut sun kissoille. :'D

  VastaaPoista
 5. Kokeile käyttää hiomapaperii seukil kerral, semmosta toosi karheaa! Se on varmasti nopeempaa ku tommosella harjalla jyystäminen :)

  VastaaPoista
 6. Lintunen: raastinraudalla, hmm.. Olikos se helppoa? Pitää ehkä kokeilla minkälaista jälkeä siitä tuleekaan.

  Veeu: Kiitos vinkistä. :) Täytyykin ensikerralla kokeilla. Kaikilla välineillä vaan niin tulee oikein erilaisia repeytymiä ja reikiä. :D

  VastaaPoista
 7. Oon itekki haaveillu tollasista, mutta omistan vaan yhdet farkut, jotka on niin hyvässä kunnossa, etten raaski niitä teloa. Tähän asti uhriksi on joutuneet vain sortsit :D

  VastaaPoista
 8. Tosi kiva idea käyttää tollasta teräsharjaa, muutenkin tosi kiva blogi. Jään seurailee :)

  http://saara-kissntell.blogspot.com

  VastaaPoista
 9. marm, oli se aika helppoo, tungin vanhan koulukirjan sinne farkkujen sisälle ja voimalla raastin. :)

  VastaaPoista
 10. Vois itekkin kyllä yrittää tuollaiset väsätä kesäksi:)

  VastaaPoista
 11. tosi jännä idea, voisin itekin kokeilla (8
  tosi kiva ja raikas ulkoasu myöskin!

  VastaaPoista
 12. Noista farkuista tuli tosi kivat<3
  Mahtavan oloinen blogi jään seuraamaan(:

  VastaaPoista
 13. Voi miten kiva, kiitos. :) Mukava saada uusia lukijoita! :)

  VastaaPoista
 14. kokeilkaapa kynsi viilalla :) hyvin lähtee! tosin aika työlästä :'''D

  VastaaPoista
 15. Vau pitääpä joku päivä kokeilla :)!

  VastaaPoista

Kommentit piristää aina päivää! Piristä siis päivääni ja jätä jälkesi tähän. :)