29.3.2011

Vesimarmoroinnin kokeilu

Kokeilussa kynsien vesimarmorointi!

Päätin nyt sitten ensimmäistä kertaa kokeilla vesimarmorointia! Olen kateissani katsonut upeita tuotoksia mitä muut ovat marmoroinneilla saanut aikaan. Tässäpä sitten minun häsläykseni tulos! Nyt ei voi muuta kun sanoa että kylläpäs onkin hankalaa!

Ensin kasasin pöydälle tarvikkeet joita marmorointiin tarvitsee. Elikkä vesimarmorointiin tarvitsee kipon, johon pistetään haaleaa vettä. Vettä ei tarvitse olla paljoa kipossa, itse pistin ensin ihan liikaa. Ja sitten tarvitaan myös pumpulipuikkoja ja pumpulilappuja. Niillä pääsee korjailemaan ylimääräiset lakat pois sormista ja kiposta. Ja tärkeänä välineenä on myös hammastikut! Niillä tehdään veteen pudotetuista lakkatipoista kuvio. Ja viimeisenä, muttei vähäisimpänä, tarvitaan tietenkin sopivia lakkoja. Itse valkkasin vain umpimähkään jotkut värit.


Ensimmäinen yritys meni täydellisesti penkin alle! Naureskelin itsekseni, että eikös nyt tuon paremmin sitten onnistunut. Fail. Päätin jatkaa kokeilua toisilla lakoilla.


Tein vain umpimähkään jonkun kuvion veteen ja ajattelin, että ehkäpä nyt onnistuisi.

No ehei.. Yhtä karmea lopputulos kuin ensimmäisellä kerralla! Ajattelin jo että luovutan koko homman, mutta päätin että tälläkertaa sanonta "kolmas kerta toden sanoo" saakoon nyt pitää paikkansa.

Vaihdoin lakat ja päädyin näihin väreihin. Ajattelin että nyt on onnistuttava!

Noniin, homma alkoi näyttää jo paljon paremmalta! Puuha tosin oli todella sottaista. Suosittelen käyttämään tässä tekemisessä myös teippiä apuvälineenä. Elikkä suosittelen pistämään teippiä sormiin, kynsien ympärille. Tämä siksi, että teippi suojaa edes hieman lakan tarttumista sormiin, joka sitten helpottaa viimeistelyä. Lakkoja oli mukava hinkata sormista!


Mutta sain kun sainkin homman vihdoin valmiiksi! Jokaisesta kynnestä tuli erilainen. Osasta tuli ihan hyvännäköisiä ja osasta aivan hirveitä.. Ajattelin kuitenkin että saakoon nyt olla! Ehkä joskus sitten yritän taas uudelleen, mutta nyt tämä on ihan hyvä. Eipä sitä kukaan ensimmäisellä kerralla aina täydellisesti onnistukaan.

Vasemman käden kynsistä tuli tällaiset. (pikkurilli näkyy huonosti, mutta siitä tuli onnistunein. Harmi etten nyt ottanut parempaa kuvaa..)


Oikean puolen käden kynsistä tuli tällaiset. Hiukkasen kyllä erilaiset kuin toisen käden.

Mutta olipahan kokeilu! Luovuttaa meinasin, mutta onneksi päätin jatkaa. Nyt olen vähän harjaantunut tässä taiteilussa ja ehkä sitten seuraavalla kerralla jopa saisinkin paremman lopputuloksen, kun homma on jo tullut kokeiltua kerran. :)

13 kommenttia:

 1. Pari mukavaa vinkkiä:

  Teippaa kynnen ympärys ennen marmorointia - huomattavasti vähemmän siivottavaa.

  Ja lakkaa kynsi jollain värillisellä lakalla ja sitten vasta pari lakkaa marmorointiin, niin lopputuloksesta tulee vahvempi :P

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkeistä. :) Joo tota teippausta meinasin itsekin, että huomattavasti olis helpompaa sitten se puhdistus vaihe sen jälkeen. Heh. Ensikerralla sitten saatan jopa onnistua. :)

  VastaaPoista
 3. Tosi hieno toi lopputulos! :) Kannattaa laittaa vielä valkoista lakkaa marmoroinnin alle niin tulee näyttävä lopputulos!
  Mut toi on kyllä tosi hyvin onnistunut ensikerraks :O Mä meinaan yritin varmaan 7 kertaa ennen kun sain kynnelle mitään :D
  Sit toi teippi juttu, apteekista saa ihoteippiä (täällä makso 1,2€/10m), paljon parempi kun normaali teippi. :)

  VastaaPoista
 4. No kiitos kiitos. Joo onhan tuo nyt ihan kelpo ensikerraksi. :) Ja sitten seuraavalla kerralla tuleekin jo upeat marmoroinnit. ;D Meinasin pistää alle ensin kerroksen lakkaa, mutta en sitten pistänyt.. Viimehetken muutokset on aina pahasta. :D
  Ai apteekista ihoteippiä? Hmm, okei. Täytyykin käydä ostamassa. Kiitos vinkistä. :)

  VastaaPoista
 5. Heiii kiitti kivasta komentista :)) toivottavasti lueskelet useamminkin ;)) Ihanan näköinen blogi ja ooon tosi kateellinen sun matkailuistas, koska ite en oo koskaan päässy ulkomaille :)) Tosi kivannäköset kynnetkin!!=))

  VastaaPoista
 6. Eipä mitään, kiitos itsellesi että kävit kurkkaamassa blogiani. :) Ja kyllä sinäkin varmasti joskus ulkomaille menet, älä huoli. :)

  VastaaPoista
 7. kiva blogi sul (:

  haluisitko liittyy mun lukijaks? (:::
  http://wiwinelamaontassa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 8. Oon miettinykki et miten tolleen lakataan kynsä! nyt sain vähä helppiä:D

  VastaaPoista
 9. No kiva että selvisi nyt. :) Yritän kyllä ensikerralla saada vähän siistimmät marmoroinnit ja vaikka kunnon ohjeenkin. :D

  VastaaPoista
 10. makeet! jaksaispa itekki tehä joskus jotain kynsille. (: http://syonjuonjanukun.blogspot.com/

  VastaaPoista
 11. Suosittelen joskus kokeilemaan. Voin sanoa että siihen jää koukkuun! :D Itsekin aloitin lakkailuni juuri sillä että "voisin joskus jotain kynsilleni tehdä".. :D

  VastaaPoista
 12. Miul ois kyl niin menny hermot tossa touhussa, hyvä ku jaksan iha normaalisti lakata ilma raivokohtauksii ku menee lakat päi helvettii.. :D
  -Noora

  VastaaPoista
 13. No itseasiassa kyllä tuossa _hieman_ hermo tuppasi mennäkin. :D Nooh, aina pitää opetella jotain uutta ja opetella kärsivällisyyttä. ;D

  VastaaPoista

Kommentit piristää aina päivää! Piristä siis päivääni ja jätä jälkesi tähän. :)