12.7.2011

Tee se itse : Kesäkoru

Ajattelin laittaa teille ohjeet ihanaan kesäkoruun. Koru on ilmainen, tarpeet siihen ilmaisia, käyttö tosin ei ole pitkäaikaista, mutta koru on kaunis. Sen voi myös pistää koristeeksi jonnekin roikkumaan. Välineiksi tähän tarvitaan vain lähellä oleva järvi, josta poimit yhden Ulpukankukan. Lumpeenkukalla tämä ei toimi (olen testannut), joten sen on oltava Ulpukka.
Tässä nyt vaihe vaiheelta ohjeet, kuinka teet itse kukkakorun.


1. Ensin poimittuasi Ulpukankukan pitkän varren kera. Jos varren juuressa on valkoinen pää, nappase se pois.

2.
Nappase varresta palanen puoliksi poikki.


3.
Vedä palasta alaspäin, jotta vain kuori jää. Eli periaatteessa kuorit vartta.


4.
Napsaise samanlailla toiselta puolelta palanen poikki.


5.
...ja repäise palaa pikkusen matkaa. Välit kannattaa jättää noin 2cm pituisiksi, sillä liian pieni on hankala tehdä ja liian isosta ei tule enään kaunis.


Ja voalá, kukkaiskoru luonnon antimista on valmis! Homma oli helppo ja nopea eikä juurikaan epäonnistumisia ole helppo tehdä. Tässä kuvat korusta valmiina.




Miltäs näyttää? Eikös olekin ihan sievä/kivannäköinen? Aiotkos kokeilla moista korun tekemistä ja oletko sattumoisin joskus jopa itse tehnyt tuollaisen?

7 kommenttia:

 1. Oi, ihanan luovaa ja onhan toi koru älyttömän nätti. Pitääki testata ((:

  VastaaPoista
 2. toihan on ihan sairaan kivan näkönen (: meillä on tuossa vieressä joki jossa kasvaa ulpukoita nii pitääpä testata joku päivä tuota :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä vain. ;D Suosittelen testaamaan. Jos ei kaulassa halua roikottaa niin sitten johonkin roikkumaan. Kivan näkönen tulee. :) Ja onhan tuo varmaan kuivatettunakin ihan nätin näkönen.

  VastaaPoista
 4. tää on ihan mielettömän hieno ! :o vois joskus testata !! :)

  VastaaPoista
 5. hei vähän siistiä en oo koskaa tajunu et tommosia voi tehdä D:D:D pakko kokeilla joskus! tosin en tunnista kukkia joten varmaan yritän jostai voikukasta ulpukan sijasta

  VastaaPoista
 6. nea: Hahah! Kyllä sinä ulpukan erotat. Yleensä järvessä kasvavia kasveja ei näy muita kukkasia kun lumme ja ulpukka, ulpukka on keltainen ja lumme valkoinen. Lumme jos on nupulla niin sen erottaa silloinkin. :) Ei kun vaan järvelle etsimään ulpukoita! :D

  VastaaPoista

Kommentit piristää aina päivää! Piristä siis päivääni ja jätä jälkesi tähän. :)