5.9.2012

Riks, raks, poks

Ensinnäkin FUUUUUUUU!!! Toiseksiin yhyy... Eilen illalla sitten onnistuin auton ovella sähläilemään kun Lukaa pistin vöihin, että yht'äkkiä kuului *naps*. Hetken hiljaisuus. Tylsä tunne peukalossa. Katsahdus käteen. Hampaiden kiristystä. Autoon istuutuminen. ÄÄÄ! Johan kerkesinkin jo ajattelemaan, että "jipii, ensimmäinen kokonainen päivä uusilla ihanilla geelikynsillä! Kaikki pysyi hienosti kiinni ja tietokoneella näpyttelykin jo onnistuu." Noh, se siitä hehkutuksesta joka ei päässyt hehkumaan. Seuraavaksi koittaa tämä päivä, menen Sokokseen shoppailemaan kynsiviilaa niin laukkua kaivellessa tulee omituinen tunne. Kappas, nimettömän kynsi halki. Repäsen irti ja jatkan maktaa. Eihän näiden varmaan kuulunutkaan kauaa pysyä? X__X Tottuneena ajatukseen jo, Lukaa lenkkivalmiuteen pistäessäni pikkurillin geelikynsi irtoaa kokonaan. Kyllä, kokonaan! Jäiköhän minulla tekovaiheessa joku vaihe välistä? :D

Oikea.
Vasen.
Kävin siis Sokokselta ostamassa OPIn viilan, joka on juuri sopivan karkea ja viilaus onnistui mainiosti. Lyhensin kaikki kynnet ja hieman muotoilin lisää. Siinä näkee myös matkoille lähteneet kynnet ja niiden palaset. Tuo OPIn viila oli tarjouksessa, hintaa oli 6,20€. Samalla ostin sitten OPIn kynsinauhaöljyä joka maksoi 12,60€. Kaupanpäälle OPIn tuotteiden ostajille tuli mukaan 30ml puteli kynsilakanpoistoainetta.

Lähipäivinä pääsen rakentelemaan uudet kolme kynttä. ♥ Ellei kerkeä muut irtoilemaan. No, tekemällä oppii! Onneksi ei ollu liikkeessä laitetut ja rahat lopussa vaan pääsee antamaan ensiapua kotona milloin vaan. :)

Mitenkäs teidän kokemuksia? Onko geelikynnet irtoillu kuinka pian vaiko ei ikinä omia aikojaan? Missä tilanteissa teillä on yleensä kynnet irtoillu/lohjennu? :)

16 kommenttia:

 1. Mullakin aluksi pysy vain pari päivää, nykyään monta viikkoa :-) Se vaikuttaa tosi paljon, mitä teet luonnolliselle kynnellesi ennen tipin ja geelin lisäämistä. Myös geelin laatu on tärkeä. :) Mutta yleensä lohkee/irtoo jos kynsi joutuu liialliseen "painallukseen".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kiva tietää että on ihan normaalia. :DD Ehkä se eka kertakin vaikuttaa asiaan. :P Ja voi olla etten käyny blufferilla omia kynsiä tarpeeks huolella läpi.

   Poista
 2. Lue Tiny Nail Design Blogin ohjeet geelikynsien teosta, ne on parhaat ohjeet, mitä netistä löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin näyttää... :D Ensikerralla noilla ohjeilla! Ohjeita joita itse seurasin, ei kehotettu tahmakerroksen poistamisen jälkeen kynnen viilausta karhaemmaksi, joka todennäköisesti voi ola yksi syy miksei ollut täydellinen pysyvyys. :D Tekemällä ja lukemalla oppii.

   Poista
 3. Mä oon ollut kynsikoulutuksessa mallina ja jos jotain jäi mieleen se oli se, että hyvin tehdyt kynnet ei katkea tai irtoa kovinkaan helposti. :D Ja voin kyllä allekirjoittaa! Äiskän kotitekoiset lähti muutaman päivän päästä katkeilemaan yms. siellä koulutuksessa tehdyt pysyi liiankin hyvin. :) Se oli se naapuri joka teki, ju nouu :) Kysy ihmeessä siltä vinkkii? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii, tottahan tuo. :) No onneksi oli ensimmäinen kerta niin ei niin harmita, kun tiedän että ensimmäinen kerta ei takuulla onnistu ja aina menee jotain pieleen. x) Tekemällä oppii! Pitää vaan tutkailla ohjeita netistä ja vaikka kysellä juurkin kokeneimmiltä geelikynsien tekijöiltä vinkkejä ja neuvoja jotta saan seuraavalla kerralla takuulla paremmin pysyvät. :)

   Poista
 4. Olen jo vähän aikaa lueskellut tätä blogia ja ihastellut taustalla etenkin kynsipostauksiasi, ja nyt oli pakko tulla kommentoimaan. :)

  Geelikynsien kanssa tekohetken olosuhteilla on jonkun verran vaikutusta - siis jos oletetaan, että materiaalit on kuitenkin olleet laadukkaita.

  Miulla kynnet pysyivät yleensä loistavasti useamman viikon, mutta yhtenä kesänä kynsiä tehtiin ihan järjettömässä helteessä ja sain siinä istuskellessa ja odotellessa pyyhkiä hikeä otsalta ihan urakalla. Seuraavina päivinä kynnet sitten sinkoilivat ihan pienestä mikä mihinkin... Sen verran oli omat kynnet päässeet hikoilemaan(?) siinä tekovaiheessa, että geeli ei ollut sittenkään tarttunut kunnolla. Kannattaa siis huolella pyyhkiä joka kerroksen välissä kosteutta pois, niin luulis pysyvän.

  Tekis itsekin mieli hommata vermeet ja kokeilla tehdä itse, mutta veikkaan että siihen tartteis tosiaan jonkun avuksi, koska muuten vasemmalla kädellä ei saa kovin hääppöistä jälkeä aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla että olet ihastellut ja lueskellut. :) Ja jos aletaan miettiä esimerkiksi tuota peukalonkynttä joka ensimmäisenä irtosi, oli se viimeisenä tehty ja väsymystä jo jonkin verran. :D Mutta toisaalta tuo peukalo kyllä osui aika kovaa siihen auton oveen, joten veikkaan että siinä kolhaisussa olisi mennyt parempikin kynsi poikki. :D Mutta veikkaan että en kyllä käynyt blufferilla omaa kynttä huolella läpi, ennen geelaamista.. Se on yksi syy.

   Kannattaa hankkia vermeet! Jos tykkää ite puuhastella kynsien parissa ja haluaa kokeilla jotakin uutta ja haasteellista niin tämä on juuri sellaista puuhaa. :) Toki toinen oikeakäsi on suositeltavaa! Ite en olis varmaan onnistunu millään tekemään vasemmalla kädellä oikeaan käteen. :D Joten apu tulee tarpeen!

   Poista
 5. Harjotus tekee mestarin =) Ite kun aloin tekee geelejä nii kynnet ei pysyny ns. "täydellisinä" paria päivää kauempaa. Mutta nyt parin vuoden harjoittelun jälkeen kynnet pysyy hyvänä useamman viikon ajan, ihan edullisillakin geeleillä tehtynä.
  Plus se on hyvä vinkki geelikynsien teon suhteen että puhtaus on tosi tärkeetä. Jos luonnonkynnen ja geelin väliin jää pölyä ja/tai rasvaa yms. niin ne pysyy huonommin.
  Tsemppiä harjotteluun! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se tekee. :) Ja kiitos paljon kommentista ja tsemppaamisesta! ;D Veikkaan että ens kerralla menee jo huomattavasti paremmin, kun tietää pari pikku seikkaa enemmän kun ekalla kerralla. :D

   Poista
 6. Aww, voi sua! Mutta hyvältähän nuo jäljellä olevat kynnet näyttää :) Kunpa itsekin jaksaisin moisia väsätä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä ole enään niitäkään. :DD YHYHY. Jos alat väsäilemään, seuraa ohjeita tarkkaan ja muista valmistelut. ;)

   Poista
 7. hienot noi kynnet vaikka mitä nyt valitettavasti pari puuttuuki (:

  VastaaPoista

Kommentit piristää aina päivää! Piristä siis päivääni ja jätä jälkesi tähän. :)